warmte en gezelligheid.

Woodchuck S tuinkachel met kids.jpg
Woodchuck S cheers.jpg

Wij zijn Rob en Belinda. Wij houden van gezellig samen zijn met vrienden en familie rond het vuur, liefst tot zo laat mogelijk en ook liefst met een heerlijk glaasje wijn in de hand. Maar al te vaak werd de gezelligheid gesaboteerd door een windvlaag en mocht je gaan vluchten voor de rook.

Samen zijn wij op zoek gegaan naar een oplossing.  Het zaadje werd geplant.  Woodchuck werd geboren.

Woodchuck ontwerpt gesloten tuinkachels met glas en schoorsteen waarin de verbranding van hout volledig en gecontroleerd verloopt. De gesloten terraskachels met schoorsteen zijn zuiniger in verbruik en hebben een lagere uitstoot dan open vuren. Tijdens de ontwikkeling worden de luchtstromen geoptimaliseerd naar de beste verbranding met een hoge warmte-opbrengst.

We werken met weervast cortenstaal. Dat is sterk en kan tegen een stootje. Het geeft de kachels ook een robuuste uitstraling. Bovendien beperken we zo het gebruik van oplosmiddelen en lakken. Weinig lakken zijn bestand tegen hoge temperatuur en de natuurelementen. Geen enkele lak behoudt zijn originele uitstraling 10 jaar lang. Onze terrashaarden in cortenstaal worden roestbruin en behouden hun uitstraling.


We wonen in Nieuwrode, in het Hageland, op een steenworp van Aarschot in Vlaams-Brabant. IJzerzandsteen maakt de aarde hier roestig bruin en laat dat dan ook net de kleur van onze producten zijn.
 

Rob is burgelijk ingenieur die zijn slaap nogal eens durft laten op zoek naar technische perfectie.

Belinda is interieur-architecte met oog voor detail en afwerking.  


Elk ontwerp is zorgvuldig getest totdat het voldoet aan onze eisen. De productie gebeurt eveneens in eigen beheer zodat we de kwaliteit van de materialen en afwerking perfect onder controle hebben.